Ultimate magazine theme for WordPress.

One word Substitution Notes PDF For UPSC

0

One word Substitution Notes PDF For All Competitive Exam

One word Substitution Notes PDF For UPSC:-Today, we are sharing a One word Substitution Book List For Competitive Exam PDF. This is very useful for the upcoming competitive exams like SSC CGL, BANK, RAILWAYS,  RRB NTPC, LIC AAO, and many other exams. Preposition Complete Notes PDF is very important for any competitive exam and this Preposition Complete Notes PDF very useful for it. this FREE PDF will be very helpful for your examination.

gktrick.in is an online Educational Platform, where you can download free PDF for UPSC, SSC CGL, BANK, RAILWAYS,  RRB NTPC, LIC AAO, and many other exams.  Our Easy Handwritten English Grammar Notes PDF is very Simple and Easy. We also Cover Basic Topics like Maths, Geography, History, Polity, etc and study materials including previous Year Question Papers, Current Affairs, Important Formulas, etc for upcoming Banking, UPSC, SSC CGL Exams. Our PDF will help you to upgrade your marks in any competitive exam.




Grammar And Vocabulary Question 

 

1.Bolt from the blue

a.Thundering

b.A complete surprise

c.Inform something bad

d.No idea

Answer:B

2 Blue blood
a.Belonging to low class society
b.Give complain in written
c.Member of high class society
d.Complain give verbally

Answer:C

3. When the Principal entered the class, a student………. on the blackboard.

(a) Wrote 

(b) was writing 

(c) writes 

(d) is writing 

Answer:B

4. Jawaharlal spent his childhood ______ Anand Bhawan.

(A) at

(B) in

(C) on

(D) across

Answer:D

5.The boy was cured _____ typhoid.

(A) from

(B) of

(C) for

(D) through

Answer:B

6.Voracious…..

(A) tenacious

(B) truthful

(C) spacious

(D) ravenous

Answer:D

7. Abortive…..

(A) fruitful

(B) familiar

(C) unsuccessful

(D) consuming

Answer:C

8. Suguganya got —— as an officer in State bank of India.

 A. appoint

 B. appointed

 C. appoints

 D. appointee

Answer:B

9. They listened to him —–

 A. spellbinded

 B. spellbind

 C. spellbinding

 D. spellbound

Answer:D

10.Basis
 A. bassis
 B. bases
 C. basises
 D. basium

Answer:B

 

 




CLICK HERE TO DOWNLOAD PDF



Leave A Reply

Your email address will not be published.