Ultimate magazine theme for WordPress.

General Math Book For UPSC Exam PDF

0

General Math Book For UPSC Free PDF Download

  General Math Book For UPSC Exam PDF:– We are providing study material for Sarkari exams. Today we are sharing MATHS FORMULA PDF for govt exams. This MATHS FORMULA PDF Covered all main topics of the MATHS FORMULA. You can increase your marks in your all competitive exams like SSC CGL, BANK, RAILWAYS, RRB NTPC, LIC AAO, and many other exams. Practice with this Gk Question Answer PDF, because of this General Knowledge Questions And Answers PDF is very important.

we are providing study material for Sarkari exams we are covered all topic like General Knowledge, Social study,  Maths, English, Hindi, General Science, Current Affairs, gs questions, world History,  Botany, History, Indian History, Famous Days & Dates, Economics,  Sports, Art & Culture, Government Schemes, Polity, Sports Quiz, GK,  Indian Geography, Science & Technology, World Geography, etc. You can increase your marks in your govt exam by practicing with this MATHS FORMULAS.

1000+ MATHS FORMULAS PDF is very important to increase your marks. MATHS FORMULAS PDF is the most important part of your government exams. Let the practice from these 1000+ MATHS FORMULAS PDF. This PDF help to increase your marks in your all competitive exams like SSC CGL, BANK, RAILWAYS, RRB NTPC, LIC AAO, and many other exams



Click here to download PDF

questions and answers

1.प्रथम 50 प्राकृत संख्याओं का औसत कितना है ?

  • (A) 25
  • (B) 25.70
  • (C) 25.5
  • (D) 24.99

answer:C

2.50 तक की सभी सम प्राकृत संख्याओं का औसत कितना है ?

  • (A) 23
  • (B) 26
  • (C) 28
  • (D) 32

answer:B

3.60 तक की सभी विषम प्राकृत संख्याओं का औसत कितना है ?

  • (A) 30
  • (B) 35
  • (C) 40
  • (D) 45

answer:A

4.निम्नलिखित संख्याओं का औसत कितना है ? 76,48,84,66,70,64

  • (A) 72
  • (B) 68
  • (C) 66
  • (D) 64

answer:B

5.प्रथम अभाज्य संख्याओं का औसत कितना है ?

  • (A) 9
  • (B) 11
  • (C) 11.11
  • (D) 10

answer:C

6.358.085 + 42.91 + 25.55 = ?

  • (A) 425.425
  • (B) 425.565
  • (C) 426.545
  • (D) 426.555

answer:C

7.6.5/0.13 = ?

  • (A) 0.5
  • (B) 5
  • (C) 50
  • (D) 0.05

answer:C

8.1148 ÷ 28 * 1408 ÷ 32 = ?

  • (A) 1800
  • (B) 1804
  • (C) 1808
  • (D) 1806

answer:B

9.(67895*67895-37895*37895)/30000 का मान ज्ञात करें ?

  • (A) 105780
  • (B) 105700
  • (C) 105790
  • (D) 108790

answer:C

10.7/128 × ? + 595 = 883

  • (A) 4480
  • (B) 4352
  • (C) 4608
  • (D) 4690

answer:CB



We will keep updating many more new PDFS and study material. Stay tuned and share our posts to reach more people. Practice with this gk question answer pdf because this gk pdf is very important to increase marks in all your government exams.



Leave A Reply

Your email address will not be published.