English Grammar PDF For Competitive Exam

224
English Grammar PDF For Competitive Exam

English Grammar PDF For Competitive Exam

 

Today, we are sharing a English Grammar PDF For Competitive Exam . This is very useful for the upcoming competitive exams like SSC CGL, BANK, RAILWAYS,  RRB NTPC, LIC AAO, and many other exams.  English Grammar PDF For Competitive Exam  are very important for any competitive exam and this English Grammar PDF is very useful for it. this FREE PDF will be very helpful for your examination.

 

Gktrick.in is an online Educational Platform, where you can download free PDF for UPSC, SSC CGL, BANK, RAILWAYS,  RRB NTPC, LIC AAO, and many other exams.

Our English Grammar Pdf  is very Simple and Easy. We also Cover Basic Topics like Maths, Geography, History, Polity, etc and study materials including previous Year Question Papers, Current Affairs, Important Formulas, etc for upcoming Banking, UPSC, SSC CGL Exams. Our PDF will help you to upgrade your marks in any competitive exam.

TOPICS INCLUDES IN PDF

  1. Articles
  2. Noun
  3. Noun and Case,
  4. Pronoun,
  5. Adjective,
  6. Interchange of degrees of Comparison,
  7. Time and Tense,
  8. Noun and the number,
  9. Noun and the Gender,
  10. Narration (Reported Speech/Direct and Indirect Speech),
  11. Voice (Active & Passive Voice),
  12. Removal of ‘Too’,
  13. Verb,
  14. Verb form,
  15. Auxiliary & Modal verbs,
  16. Adverb,
  17. Proposition,
  18. Conjunction,
  19. Non-finite,
  20. Question Tags,
  21. Emphatic with do/does/did,
  22. Common Error,
  23. Correction of the sentences,
  24. Transformation of Sentences-I (Interchange of Affirmative and Negative Sentences,
  25. Interchange of Interrogative and Assertive Sentences,
  26. Interchange of Exclamatory and Assertive Sentences),
  27. Analysis of Sentences (Clause),
  28. Transformation of Sentences-II (Conversion of Simple, Compound and Complex Sentences),
  29. Synthesis of Sentences (Combination of Sentences),
  30. Synonyms,
  31. Antonyms,
  32. one word substitution,
  33. Phrasal Verbs,
  34. Words often Confused,
  35. Idioms & Phrases,
  36. Proverbs,
  37. Foreign words and Phrases,
  38. Spelling Test,
  39. Miscellaneous

RELATED POST

DOWNLOAD MORE PDF

Maths NotesCLICK HERE
English NotesCLICK HERE
Reasoning NotesCLICK HERE
Indian Polity NotesCLICK HERE
General KnowledgeCLICK HERE
General Science Notes
CLICK HERE

 




General English MCQ QUIZ


Directions ( Q. No. 1-5 ) : In questions , sentences are given with blanks to be filled in with an appropriate word (s). Four alternatives are suggested for each question. Choose the correct alternatives out of the four :

1)The Chairman is ill and we’ll have to ……. the meeting for a few days.

a) put on

b) put of

c) put away

d) put off

Answer:(D) put off/bg_collapse]


2) The cat and the dog have a ……. enemy in the rat.

a)same

b) common

c) mutual

d) similar

Answer:(b)common

3) He told me that he …….. watching the movie.

a) is finished

b) was finished

c) had finished

d) not finished

Answer:(c) had finished/bg_collapse]

4) He is very good …….. making stories.

a) in

b) about

c) at

d) for

View Answer
Answer:(c) at

5) I do my work …….. carefully to make mistakes.

a) so

b) very

c) too

d) more

View Answer
Answer:(c)too

Directions ( Q. Nos. 6-10 ) :In questions choose the word opposite in meaning to the given word :

6) Plausible

a) inplausible

b) unplausible

c) implausible

d) displausible

View Answer
Answer:(c)implausible

7) Frailty

a) energy

b) intensity

c) vehemence

d) strength

View Answer
Answer:(d) strength

8) Genial

a) stupid

b) stingy

c) boorish

d) unkind

View Answer
Answer:(c)boorish

9) Prevent

a) protect

b) block

c) hinder

d) induce

View Answer
Answer:(d)induce

10) Demolish

a) shift

b) build

c) repeat

d) hide

Answer:(b)build
Topic name:-English Grammar PDF For Competitive Exam
Number of Pages:-424





Click here to download:-English Grammar PDF For Competitive Exam

GK Notes PDF

General Science Notes PDF

Math Notes PDF

English Notes PDF 

This post is dedicated to downloading our WEBSITE  Gktrick.in for free PDFs, which are the latest exam pattern-based pdfs for RRB JE, SSC CGL, SSC CHSL, RRB NTPC, etc. it helps in performing your all-rounder performance in the exam. Thank You

Here you can also check and follow our Facebook Page (pdf exam) and our Facebook Group. Please share, comment, and like Our posts on Facebook! Thanks to Visit our Website and keep Follow our Site to know our New Updates which are Useful for Your future Competitive Exams.

Please Support us By Joining the Below Groups And Like Our Pages We Will be very thankful to you.

Facebook Page: https://www.facebook.com/PDFexamcom-2295063970774407/

Tags :-english grammar for competitive exams pdf free download,english grammar for competitive exams free ebooks,english grammar notes pdf free download,english grammar notes pdf download,best english grammar book for competitive exams pdf,general english for competitive exams disha pdf,arihant english book for competitive exams pdf free download,lucent english grammar book for competitive exams pdf free download