English Grammar Notes PDF Download For All Competitive Exams

342
English Grammar
English Grammar

English Grammar Notes PDF Download For All Competitive Exams

Today, we are sharing a FREE PDF of English Grammar Notes PDF Download. This English Grammar Notes PDF Download is very useful for the upcoming competitive exams like SSC CGL, BANK, RAILWAYS,  RRB NTPC, LIC AAO, and many other exams. English Grammar Notes In Hindi Download is very important for any competitive exam and this Details of English Grammar Notes PDF in Hindi Full Premium Book Download is very useful for it. this FREE PDF will be very helpful for your examination.

Gktrick.in is an online Educational Platform, where you can download free PDF for UPSC, SSC CGL, BANK, RAILWAYS,  RRB NTPC, LIC AAO, and many other exams.

Download English Grammar PDF and you can download English Grammar Notes PDF Download in Hindi, Download all types of PDF related to General English topic here. After downloading English Grammar Book PDF, a very valuable PDF to understand the rules and nuances well. Material has been brought, which is named as Magic With English, and the author of this important PDF Notes is VK Patel, We thank them wholeheartedly, for making this important English Grammar available in free and to explain everything in Hindi medium, you can get these PDF notes by clicking on the Download Button given below.

Gktrick.in will update many more new pdfs and study materials and exam updates, keep Visiting and share our post, So more people will get this.

DOWNLOAD MORE PDF

Maths NotesCLICK HERE
English NotesCLICK HERE
Reasoning NotesCLICK HERE
Indian Polity NotesCLICK HERE
General KnowledgeCLICK HERE
General Science Notes
CLICK HERE

One Liner Related English Grammar

1.    ____________ is the synonym of “contemplate”.
       
         A. Circle       B. Pattern      C. Think about     D. Model

Ans : C. Think about

2.  The antonym of “reveal” is __________.

        A. Hide       B. Tell       C. Disclose       D. Show

Ans :  A. Hide 

3.    Identify the meaning of the idiom – “To beat around the bush.”\

           A. Not speaking directly about the issue
           B. Searching for a lost object
           C. Speaking correctly
           D. Not taking a decision

Ans :  A. Not speaking directly about the issue

4. The sentence given below contains one or more mistakes. Identify the correct sentence.
       “Learning the French is not easy.”

            A. Learning French is not easy.
            B. Learning of the French is not easy.
            C. French learning is not easy.
            D. It is not easy learning the French.

Ans : A. Learning French is not easy.

5.  Complete the sentence by choosing the correct form of the verb given in brackets.
         Tommy _____ (leave) the place only when Rohit came back.

        A. will leave     B. left      C. leaves        D. leave

Ans : Left 

6.  ____________ is the synonym of “Assignment”.

      A. Task      B. Leave      C. Quit      D. Resign

Ans : A. Task

7.  The antonym of “conflict” is __________.
         
          A. War       B. Competition      C. Peace     D. Collision

Ans :  C. Peace

8.   Identify the meaning of the idiom – “Cry over spilt milk.”

             A. Worrying about losses that may occur
             B. Crying that somebody has hurt with harsh words
             C. Pleading and asking excuse for a wrong action
             D. Complaining about a loss from the past

Ans :  D. Complaining about a loss from the past

9.   The sentence given below contains one or more mistakes. Identify the correct sentence.
            “I brought a costly watch for sister.”

               A. I brought a costly watch for my watch.
               B. I bought a costly watch for my sister.
               C. I had brought a costly watch for my sister.
               D. I had got a costly watch for sister.

Ans : B. I bought a costly watch for my sister.

10. Complete the sentence by choosing the correct form of the verb given in brackets.
              The police ________ (know) who the culprit was.

                 A. know          B. knows        C. has known     D. knew

Ans : D. knew

English Grammar RELATED  TOPICS


Question Answer

Q1.He has come up during the last five years.  

A) Fallen in rank

B) Risen in status

C) Become proud 

 D) Become humble

Q2: After tolerating a lot of exploitation at the hands of the authorities they finally decided to stand up for their rights.

A) seize

B) enforce

C) negotiate

D) vindicate

 

Q3: The boss should not have called Arun names in front of others.
A) abused 
B) summoned
C) scolded
D) praised

 

Q4: Last evening I was held up at the meeting.   
A) kept
B) detained
C) stopped
D) delayed

 

Q5: I have a problem to square up with the manager.
A) work out 
B) consider
C) discuss
D) settle

 

Q6: Sachin is not cut out for this kind of work.
A) work out
B) consider
C) discuss
D) settle

 

Q7: When Sam was a small child, he ________ spend hours every day playing with stones in the garden.

A)  used

B)  would

C)  was

D) should


English Grammar PDF Download 

GK Notes PDF

General Science Notes PDF

Math Notes PDF

English Notes PDF 

This post is dedicated to downloading our WEBSITE  Gktrick.in for free PDFs, which are the latest exam pattern-based pdfs for RRB JE, SSC CGL, SSC CHSL, RRB NTPC, etc. it helps in performing your all-rounder performance in the exam. Thank You

Here you can also check and follow our Facebook Page (pdf exam) and our Facebook Group. Please share, comment, and like Our posts on Facebook! Thanks to Visit our Website and keep Follow our Site to know our New Updates which are Useful for Your future Competitive Exams.

Please Support us By Joining the Below Groups And Like Our Pages We Will be very thankful to you.

Facebook Page: https://www.facebook.com/PDFexamcom-2295063970774407/

Tags :-english grammar notes pdf for competitive exam,english grammar notes pdf free download,basic english grammar notes pdf free download,english grammar handwritten notes pdf,english grammar notes for competitive exams pdf in hindi,class 10 english grammar notes pdf free download,english grammar handwritten notes pdf by priyanka aggarwal,english notes pdf download