1500+ Ancient & Medieval History Most Important Question-Answers-Download PDF

Medieval History

GK History (1500+ Ancient & Medieval History Most Important Question-Answers)PDF

 

Hello friends, Today we are sharing a very important and easy PDF of GK History (1500+ Ancient & Medieval History Most Important Question-Answers)PDF.We have also included some of the most important questions related to GK History  for your better preparation for all the government exams(U.P.P, UPSI,UPTGT, PGT,UPTET/CTET, HTET, RTET, UDA/LDA, RO/ARO, BEd, LLB, RRB, सचिवालय, अस्सिस्टेंट ग्रेड, ग्राम पंचयत अधिकारी, स्टेनोग्राफर, लेखा परीक्षक, हिनीद अनुवादक परीक्षा, डिप्टी जेलर, बैंक परीक्षा ,एल आई सी, लेखपाल इत्यादि ). If you are preparing for your exams in the last few days then this GK History (1500+ Ancient & Medieval History Most Important Question-Answers)PDFis very important for you.

 

There are around 20-25 questions in each Government Exams related to GK Questions in Hindi and you can solve 18-20 questions out of them very easily by reading these Notes of GK History (1500+ Ancient & Medieval History Most Important Question-Answers)PDF. The complete PDF of GK History is attached below for your reference, which you can download by clicking at the Download Button.

If you have any doubt or suggestion regarding the PDF then you can tell us in the Comment Section given below, we will be happy to help you. We wish you a better future.

 

Topics Includes In GK History (1500+ Ancient & Medieval History Most Important Question-Answers)PDF

 

1. Study of inscription is called:

A. Archaeology

B. Numismatic

C. Epigraphy

D. Palaeography

2. Which of the following is related to Etymology?

A. Shiksha

B. Kalpa

C. Nirukta

D. Vyakaran

3. Who wrote Panchatantra?

A. Kalidas

B. Vishnu Sharma

C. Chanakya

D. Nagarjun

4. Which of the following is not a religious text?

A. Rigveda

B. Sangam

C. Upanishad

D. None of the above

5. Kalinga was situated between?

A. Godavari & Krishna

B. Mahanadi & Godavari

C. Mahanadi & Krishna

D. Krishna & Kaveri

6. What was the capital of Avanti?

A. Gaya

B. Ujjain

C. Satna

D. Vallabhi

7. Satavahana dynasty originated from?

A. South of Arawali

B. South of Vindhya

C. South of Satpura

D. South of Satmola

8. Which of following Chalcolithic sites comes under Ganges system?

A. Hanumangarh

B. Alamgirpur

C. Ropar

D. Mohenjodaro

9. Which of the following metals was not known during the Indus Valley Civilization?

A. Iron

B. Gold

C. Copper

D. Silver

10. Most depicted animal of the Indus Valley Civilization was?

A. Elephant

B. Lion

C. Bull

D. Dog

Question No.

Answer

1.

C

2.

C

3.

B

4.

B

5.

B

6.

B

7.

B

8.

B

9.

A

10.

C

 

 

GK History (1500+ Ancient & Medieval History Most Important Question-Answers)PDF Related Post

  1. GK Books In Hindi Free
  2. Lucent Objective GK PDF
  3. GK Book Download
  4. Lucent General Knowledge PDF
  5. Haryana GK For HSSC In Hindi
  6. GK In Hindi Download
  7. Pradhan Mantri Kaushal Vikas Yojana




Topic Name:-GK History (1500+ Ancient & Medieval History Most Important Question-Answers)PDF

Number Of Pages-126




DOWNLOAD MORE PDF

Maths Notes CLICK HERE
English Notes CLICK HERE
Reasoning Notes CLICK HERE
Indian Polity Notes CLICK HERE
General Knowledge CLICK HERE
General Science Notes
CLICK HERE

                                                            

 

MyNotesAdda.com will update many more new pdf and study materials and exam updates, keep Visiting and share our post, So more people will get this.

This PDF is not related to MyNotesAdda and if you have any objection over this pdf , you can mail us at [email protected]

TAGS:-Indian history questions and answers pdf in Hindi, ancient Indian history MCQ pdf download, Indian history questions and answers for competitive exams pdf in Hindi, history MCQ pdf in Hindi, ancient Indian history objective questions and answers pdf in English, ancient Indian history objective questions and answers in Hindi pdf, Modern Indian history MCQ pdf for UPSC, Modern Indian history objective questions and answers pdf in Hindi

 

 

 

 

Author: NCERTADMIN

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments